Tko se boji poduzetništva još

Tko smo i što radimo općenito može se sažeti u samo jednu rečenicu „ vlasnici poduzeća i osobe koje upravljaju resursima (ljudskim i materijalnim) i preuzimaju rizik da bi ostvarili dobit“. Samo jedna rečenica koju možete pronaći na stranicama u bilo kojim Osnovama poduzetništva sadrži sav naš rad, trud, učenje, zalaganje i djelovanje kako bi ostvarili rezultate i postigli svoje ciljeve.

Druga generacija smo u obitelji koja je preuzela i nastavila poslovanje. Tvrtku je osnovao moj svekar početkom devedesetih godina prošlog stoljeća jer zbog političko ekonomskih prilika u državi nije imao baš puno izbora pa je morao, a mi smo nastavili zato što želimo. Sa osnivačem sam prva počela raditi ja, snaha iz obitelji, prvo na jednostavnim administrativnim poslovima, a onda  mi je u jednom trenutku svekar pružio povjerenje da preuzmem upravljačku funkciju direktorice. S obzirom da sam uvijek bila osoba koja teži rastu i razvoju, iskoristila sam priliku i prihvatila se posla.

Poslovanje se razvijalo u dobrom smjeru, projekte smo odrađivali kvalitetno te je potražnja za našim proizvodima i uslugama rasla. U jednom trenutku smo se našli u fazi kada je u tvrtku trebalo uvesti proces profesionalizacije poslovanja i za to nam je, naravno, trebala i adekvatna osoba. Nekako u to vrijeme i suprug je osjetio osobnu potrebu za poslovnom promjenom i odlučio pridužiti se našem timu. Sada živimo i radimo zajedno;  privatno kao supružnici i roditelji, a poslovno kao kolege i suradnici. 

Sada oboje imamo nedefinirano radno vrijeme, visoku razinu stresa, neograničenu odgovornost i svakodnevnu prijetnju rizika, a više čak ne možemo ni prigovarati jedan drugome da nosimo posao kući. Naravno da se onda postavlja i pitanje zašto smo uopće i ušli u tako nešto?! 

Kada ste osoba koja se ne boji promjena, koja  želi  iskoristiti sve svoje potencijale i imati kontrolu nad svojim životom onda je vrlo prirodno da se bavite poduzetništvom. Kao poduzetnik imate mogućnosti da promijenjite stvari na bolje za sebe i svoju okolinu, da radite ono što volite, a ako uz sve to ostvarite i profit  možete se smatrati uspješnom osobom.  Osnovni razlog zašto smo u ovom poslu  je taj što želimo konstantno raditi na pomicanju vlastitih granica sposobnosti, znanja i mogućnosti, a poduzetništvo nam upravo to i pruža.

Marina Držića 9, Karlovac
Hrvatska/Croatia
Tel: +385 47 645 867
Fax: +385 47 645 868
hamowa@hamowa-hidro-tpk.hr

©2020. HAMOWA-HIDRO Tvornica pumpi Karlovac d.o.o.