Svi rade sve ili ipak ne!?

Iako u Hrvatskoj preko 90% poduzeća pripada u kategoriju mikro i malih, mnogi mladi ljudi se dvoume oko toga zaposliti se u tim poduzećima ili raditi u velikim tvrtkama. Raditi u jednim ili drugim ima svoje prednosti i mane, ali ipak glavni nedostatak rada u malim tvrtkama mnogi vide u činjenici da bi mogli postati Katica za sve.

Da, ako počnete raditi u manjoj firmi morate prihvatiti činjenicu da ćete obavljati lepezu poslova iz različitih područja, ali uzmite u obzir i da to ima mnoge prednosti za vaš daljnji poslovni rast i razvoj. U maloj firmi sa dobrim šefom naučit ćete kako se gradi posao od početka do kraja. Iz prve ruke možete naučiti kako funkcioniraju poslovni procesi, kako napisati ponudu, izračunati konačnu cijenu, kako voditi poslovnu komunikaciju, nositi se s birokracijom i još cijeli niz aktivnosti. Imate priliku naučiti mnogo korisnih stvari odjednom iz područja prodaje, marketinga, financija i ljudskih potencijala. Radom u ovako dinamičnom okruženju naučit ćete više od rada samog; naučit ćete se brzom donošenju odluka, usavršit ćete vještinu multitaskinga i, najvažnije, naučit ćete razmišljati poput poduzetnika.

Ipak, u džungli različitih aktivnosti i zadataka koje svakodnevno obavljate izdvojit će se jedna kategorija koja će se pokazati kao vaša najjača strana. Taj posao će biti vaša najveća odgovornost i njime ćete najviše doprinostiti svom timu i firmi.

S obzirom da ste fizički blizu vlasniku lako je vidljivo što možete i znate pa je i mogućnost vašeg napretka puno brža nego bi bila u velikoj firmi. Povećanje plaće ili uvođenja beneficija se obavlja vrlo brzo jer male firme ne moraju provoditi složene procedure kako bi takve stvari provele; u maloj firmi nema deset direktora na različitim razinama koji takve odluke trebaju odobriti. Zbog malog tima i fizičke blizine s vlasnikom također možete brzo doći do svih informacija koje su vam potrebne za rješavanje problema što će vam omogućiti lakše obavljanje zadataka.

Radeći u manjoj firmi razvit ćete mnoge vještine koje će pozitivno utjecati na vaš poslovni i privatni život, a vjerojatno ćete otkriti i neke svoje talente za koje niste ni znali da ih imate.

Marina Držića 9, Karlovac
Hrvatska/Croatia
Tel: +385 47 645 867
Fax: +385 47 645 868
hamowa@hamowa-hidro-tpk.hr

©2020. HAMOWA-HIDRO Tvornica pumpi Karlovac d.o.o.