Posao u doba korone

Korona nas sve pogađa, kako privatno tako i poslovno. Vrijeme nesigurnosti, neizvjesnosti i brige za zdravlje nas i zaposlenika, brige za egzistenciju i opstanak na tržištu. Virus nam govori da vrlo brzo  može privesti kraju sve ono što smo godinama stvarali i na čemu smo radili. Kako se nositi s takvom situacijom i može li eventualni kraj biti i novi početak? 

Kada prolazimo kroz teška vremena, ne smijemo stati i razmišljati o svim scenarijima koji bi se mogli dogoditi već se treba samo kretati prema naprijed; prolaziti kroz svaki dan, kroz svaki problem, svaki stres… Ako stanemo i počnemo razmišljati samo o Koroni i njezinim lošim utjecajima, posao i kontrola nad procesima će nam početi izmicati iz ruku te ćemo se vrlo brzo naći u vrtlogu nemoći i bezizlaznosti. Zato, napravimo svaki dan ono što možemo, riješimo mali problem, uvedimo neku inovaciju u naš posao, školujmo sebe i svoje djelatnike, počistimo registratore. Ne dopustimo da pasivnost ovlada našim poslom, djelujmo i budimo aktivni na svim područjima na kojima to možemo. Djelujući i krećući se prema naprijed, otvarat će nam se nove mogućnosti, naučit ćemo nove stvari i stvoriti temelje za bolji posao nakon što sve ovo prođe.

Svaka kriza, pa tako i ova sa pandemijom Covid-a,  izvuče na površinu sve loše i negativno u jednoj poslovnoj organizaciji. Dok su vremena mirna, problemi ili loše karike ne dolaze do izražaja, ali čim se pojavi kriza praćena stresom i nesigurnošću odmah postane jasno što ne valja. Doba krize zato treba iskoristiti za uvođenje promjena u poduzeće kako bi se ispravile stvari koje otežavaju poslovanje. S obzirom da se u kriznim vremenima mora odlučivati brzo i odlučno samim tim se i   promjene brzo postižu. Iskoristimo krizu koja je izvukla kosture iz ormara, reorganizirajmo svoje poslovanje i postanimo jači nego smo bili.

Budimo fleksibilni, optimistični te prije svega uporni i nastavimo se  kretati kroz ovu krizu jer kraj joj u jednom trenutku mora doći. Uostalom, ako je Marquezova ljubav pobijedila u doba kolere, vjerujem i da će naš posao pobijediti u doba korone.

Marina Držića 9, Karlovac
Hrvatska/Croatia
Tel: +385 47 645 867
Fax: +385 47 645 868
hamowa@hamowa-hidro-tpk.hr

©2020. HAMOWA-HIDRO Tvornica pumpi Karlovac d.o.o.